2008. június 5., csütörtök

Kezdetben teremté...


Jó dolog teremteni, alkotni, a két kezünkkel létrehozni valamit. Még jobb, ha ez a valami használható-használandó, ha naponta a kezünkben vagy a bőrünkön érezzük azokat az energiákat, melyek végigkísérték a "teremtést". A szeretetet, a törődést, az odafigyelést.
Az alkotás örömforrás. Akkor, amikor készül, és jó esetben még utána sokáig.
Az alkotás kímélet. Kíméljük a természeti, az emberi, és igen, az anyagi erőforrásokat is.
Hiszem, hogy pusztán a két kezünkkel jobbá tudjuk tenni ezt a világot. Legalább a mi kis világunkat.

Ez egy ilyen blog.

Nem állítom, hogy tudója vagyok ezeknek a dolgoknak, sőt. Igazából csak most barátkozom velük. Éppen ezért szeretném megosztani másokkal: akiknek eddig nem volt bátorságuk hozzá, hogy belevágjanak, azoknak üzenem, hogy ami ezen a blogon szerepel, azt - a kellő eszközök és alapanyagok birtokában - bárki meg tudja csinálni. A nálam tapasztaltabbaktól szívesen várom az ötleteket, a tanítást, a kritikát. És mindenkitől, aki erre téved, azt kérem: gondolkodjunk együtt, hogyan tehetjük még élhetőbbé ezt a Földet, kellemesebbé környezetünket, hogyan oszthatjuk be természeti, emberi és anyagi erőforrásainkat úgy, hogy a fontos dolgok és igazi értékek mindig jelen legyenek életünkben.

Fogjuk meg hát egymás kezét, és induljunk.










2 megjegyzés:

eccehomofaber írta...

Nagyon örülök, hogy belevágtál. Kívánom, hogy legyen sok olvasó, sok hozzászóló és sok megrendeló. Ha jól látom, kettő már van is, Hurrá :-)

puhababa írta...

Köszönöm! Örülök, hogy idetaláltál...