2008. november 23., vasárnap

Vallomások

Mivel néhányan a fejemre kopintottak, hogy hanyagolom a blogot, megpróbálom összeszedni magam...

A fényképezőgépet még elő kell kerítenem, így addig egy képtelen (mármint kép nélküli) bejegyzés. Szilvi hívott meg a játékra (köszönet érte), de szokás szerint nem tudom továbbküldeni, mert nem ismerek olyat, aki még nem kapta meg. Hogy is mondtuk gyerekkorunkban? Szamár a végállomás? :-)
(Aki nem ismerné: hét dolgot kell elárulni magamról, és hét blogolót kellett volna meghívnom a játékra.)

1. Van egy papírom arról, hogy környezetvédelmi szakjogász vagyok.
2. Nagy szerelmem Finnország. Egy évig éltem és tanultam a sarkkörön, vezettem motoros szánt, vegetáriánus létemre ettem szárított rénszarvashúst, találkoztam az igazi Télapóval (akit civilben is ismerek, hihi), úsztam lékben (léket vágnak a fagyott folyón, és közben keringtetik a vizet, hogy be ne fagyjon a -20 fokban), télen sílécen jártam be a városba a befagyott folyón, amiben nyáron meg az éjféli napsütésben úszkáltunk szaunázás után. Nagy élmény volt, na. De legfőképp megismerkedtem sok fantasztikus emberrel és egy olyan nyugodt, természetközeli életformával, ami a mai napig rengeteg erőt ad. Bármikor visszamennék.
3. Nem szeretem a hideg kávét, a meleg sört és a kelbimbót.
4. Öt éven keresztül versenyszerűen jégkorongoztam. Azt hiszem, ennek az volt az oka, hogy kicsit nehezen ment a női szerep elfogadása. Sokáig zakóban és nyakkendőben jártam például... Csak most, közel a harminchoz, nyolc év házasság után, háromgyerekes anyaként kezd kialakulni bennem egy egészséges nő-kép, de még nagyon távol állok tőle...
5. "Last-minute" ember vagyok. Mindent az utolsó pillanatban csinálok meg. (De akkorra biztosan, ez azért jó. A gond akkor van, ha valamire nincs határidőm...)
6. Társaságban nehezen oldódok. Van, hogy évekig is eltart...
7. Bak vagyok, bika aszcendenssel. Nem értek az asztrológiához, de aki igen, az erre csak egy szót szokott szólni: Jaj.

10 megjegyzés:

Névtelen írta...

De jó volt ezt olvasni.
6. pontot látom rajtad. Probálok utat találni hozzád, de még nem sikerült...
Remélem majd megtalálom, mert értékes embernek tartalak írásaid alapján.

Lívi írta...

Felolvastam Tibornak a Finnországról szóló részt. Csak egy kérdése volt: "És miért jött vissza? " :-)

liv írta...

tök jó hely lehet...de nam zavart a hideg? Lékben úszás gondolatától is embóliát kapok!

puhababa írta...

Melinda: türelem, még van pár évünk. :)))

puhababa írta...

Livus: hát mert csak 17 éves voltam! Hazajöttem befejezni a gimit... Sokáig készülődtem vissza, alapvetően ott képzeltem el az életem. De az égiek nem így akarták, úgy tűnik, itt van dolgom...

puhababa írta...

Liv: akkor nem zavart, szerettem a hideget, mínusz 40 (!) meg sem kottyant (na jó, az orrom lefagyott...).
Az első terhesség óta viszont nem bírom a hideget, és azóta nem voltam kint, nem tudom, hogy viselném.
Egyébként sokkal kellemesebb, száraz hideg, nem ez a csontig hatoló, ami itt szokott lenni.
Egy ottani (vagyis lappföldi)ismerősöm itt volt Bende keresztelőjén, és azt mondta, ő még életében nem fázott ennyire. Március volt, 0 fok körül. :)))

Lívi írta...

17 éves? Azt hittem, ez valami egyetemi ösztöndíj volt.
Engem azt hiszem, nem is a hideg zavarna igazán, hanem a fél évnyi sötétség.
Azt milyen volt megélni, Pindi?

puhababa írta...

Ott fent nem volt olyan vészes, mert októbertől májusig hó volt, így nem volt olyan sötét. És persze világít a hold, a csillagok, és van északi fény is. Decemberben minden szépen megvilágítva, gyertyák, mécsesek mindenfelé. Persze a Nap fénye hiányzik nagyon, de azért inkább hangulatos, mint deprimáló. Délebbre rosszabb, ahol esős, borongós idővel társul a sötétség.

Névtelen írta...

Hát nekem a finnből csak az ükszi, kakszi.... megy, de most nagyon irigyellek ismeretlenül. Mert a Mikulással fogtam levelezésbe, és hát Livus hívta fel a figyelmemet a "kapcsolataidra", hehe. ;)

Gabi írta...

Mi sem találkoztunk még személyesen, csak így virtuálisan. Nagyon szeretem az írásaidat, a babaneten, a listán és itt is. Nagyon tetszett magadról ez a 7 pont. A hatos alapján türelmesen várakozom. :-)