2008. június 6., péntek

Pelenkavarrás




És végül eljutottunk oda, amit soha nem gondoltam volna: harmadik babánknak már magam varrom a pelenkáit.
Miért is?

1. Nem tudom, máshol ez hogy van, nálunk hagyománnyá vált, hogy ha gyermeket várunk, likviditási zavaraink támadnak (a népnyelv ezt úgy mondja, le vagyunk égve). Tekintettel arra, hogy a megnövekvő létszám miatt el is kell költöznünk, jelenleg - bár tudom, hogy a legdrágább pelenka is olcsóbbra jön ki hosszú távon, mint az eldobható - egy újabb pelenkaszett megvétele enyhén szólva is luxuskiadásnak tűnne. A házilag gyártott pelenka ára - még ha az ember újonnan veszi is meg hozzá az anyagot - töredéke a boltiénak.

2. A házi pelenkában az a jó, hogy figyelembe lehet venni az egyéni igényeket, pl. a szárítási lehetőségeket, a pisi mennyiségét, a gyermek testalkatát (persze pocaklakóknál ez utóbbiakat kissé nehéz), vagy egyéb preferenciákat.


3. És most jön a lényeg: izgalmas dolog pelenkát varrni, közben a babára gondolni, és arra, hogy milyen is lesz majd belecsomagolni a kis pihe-puha popsit. JÓ!





3 megjegyzés:

Jucuu írta...

Pindi, miért nem árultad el, hogy ilyen bloggal rendelkezel? (Oké látom, hogy csak pár napja indult. :)) A pelenkáid csodaszépek! Csak ámulok. A mamapelusok is bulisak, gondolom most nem használsz ilyet, de mégis érzésre milyen ez a fajta? Megnéztem a linkeket is, tök jó a szabásminta.

puhababa írta...

Köszi! Nagyon kényelmes, jó puha, szellőzik, szerintem jó a fazona is. Annyira természetes viselet, hogy sokszor elfelejtem, hogy van bent (ami nem mindig jó, ugye...).

Névtelen írta...

Hát nem ehhez is muszáj lesz hozzászólnom??? A szép sárga plüssök is ismerősek valahonnan...:-) Pindi, ha gondolod, nyugodtan rakd fel az akció-fotókat a lányról, amiket átküldtem!
Kushies vagy Bravowrap külsővel használom őket 1-1 éjszaka, töltve 1 tetrával és 1 nagy BM belsővel. Jóóóó nagy bugyor lesz, de ezt éjszaka kit érdekel... Alapvetően BambinoMio-fan vagyok, mert kicsi és mert egyszerű és jól működik. De mivel szívesen kísértletezem (a babahordozókkal is), ezért simán belefér a repertoárba a sárga Pindi-féle plüsspelus is:-)